Πείνα in progress

Μάιος 2011 | Σχήμα εκτός Άξονα – Βήμα στους Νέους

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

Εσύ, θα έραβες ποτέ το στόμα σου για να ακουστεί η φωνή σου;
Αφετηρία για τη δημιουργική διαδικασία αποτέλεσε ένα κείμενο από τα Τετράδια του Πολέμου της Marguerite Duras. Στο σύντομο αυτοβιογραφικό κείμενο της Duras, που θα αποτελέσει την αφετηρία του μετέπειτα έργου της με τίτλο Οδύνη, η συγγραφέας περιγράφει την επιστροφή του συντρόφου της, Robert Antelme, από το Νταχάου και την προσπάθειά της να τον επαναφέρει στη ζωή.

Η ομάδα Άνθρωπος στη Θάλασσα συνδέει το πεδίο της καλλιτεχνικής της έρευνας με τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα, και συγκεκριμένα με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών και τον αγώνα τους για εργασία και αξιοπρέπεια.

Στόχος μας να μιλήσουμε για τα σημερινά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για την υποκρισία της Ευρώπης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την κοινωνική ανισότητα. Η «Πείνα» είναι μια δουλειά σε εξέλιξη που θα εμπλουτίζεται διαρκώς από τις εξελίξεις του πολιτικού σκηνικού αλλά και την πρόοδο της έρευνας της ομάδας.

Στην παράσταση, που παρουσιάζεται ως  εργασία σε εξέλιξη στο Σχήμα Εκτός Άξονα, στα πλαίσια του Βήματος στους Νέους, οι θεατές δημιουργούν μια ουρά συσσιτίου και στη συνέχεια καλούνται να συμμετέχουν σε ένα δείπνο, καθισμένοι στο ίδιο τραπέζι με τους ηθοποιούς.

media gallery