Το Έργο

Ένα νεαρό αγόρι ξεφεύγει από το προστατευμένο περιβάλλον της μητέρας και του τόπου του και τολμά να μπει στο περιβόλι του δράκου ξεκινώντας έναν δρόμο που δεν έχει γυρισμό. Ο ήρωας πραγματοποιεί ένα ταξίδι σε έναν άγνωστο μαγικό κόσμο, αναζητώντας την έμορφη του κόσμου που ζει στα Χρυσά Κλαδιά. Με τη συνδρομή ενός μαγικού βοηθού, του αλόγου που μιλεί, θα ξεπεράσει κινδύνους και δοκιμασίες και θα καταφέρει να ολοκληρώσει την περιπέτεια του, που δεν είναι άλλη από την ίδια την ενηλικίωση.

Μία συναρπαστική περιπέτεια για τον έρωτα και τη φιλία, ένα ταξίδι ενηλικίωσης, γεμάτο ποιητικές εικόνες και συμβολισμούς, που συγκινεί όλες τις ηλικίες.

Η Παράσταση

Χρησιμοποιώντας τεχνικές αφήγησης και σωματικού θεάτρου, βιντεοπροβολές και παιχνίδια με τη σκιά και το φως, η ομάδα των τριών ηθοποιών-εμψυχωτών πλάθει μία διαδραστική παράσταση υψηλής αισθητικής και παιδαγωγικής αξίας. Η δράση διακόπτεται σε κομβικά σημεία, με στόχο να τεθούν υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία εκείνα που, μέσα στο πλαίσιο της αφήγησης, παρουσιάζονται ως ακλόνητες αλήθειες. Αντλώντας από τη φόρμα και τους στόχους του επικού θεάτρου, το παραμύθι παρουσιάζεται όχι πια σαν μία ενιαία αδιαπραγμάτευτη αφήγηση, αλλά με αποστασιοποιητικές τεχνικές που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις παραδεδομένες αξίες προκαλώντας μετατοπίσεις στις ριζωμένες αντιλήψεις, εστιάζοντας κυρίως στα έμφυλα στερεότυπα. 

media gallery